Tigrovo oko

tigrovo oko IZGLED - Na pruge, blago sjajan, često mali i kotrljan.

BOJA - Smeđežuta, ružičasta, plava, crvena

UČESTALOST - Lako dostupan

IZVOR - SAD, Meksiko, Indija, Australija, Južna Afrika

OSOBINE - Tigrovo oko kombinira Zemaljsku energiju s energijama Sunca, čime stvara stanje visoke vibracije, koje je ipak uzemljeno i vuče duhovne energije ka Zemlji. Kad se stavi na treće oko, pojačava natčulne sposobnosti zemaljskih ljudi i balansira donje čakre, stimulišući uspon kundalini energije. Tigrovo oko je kamen koji štiti i koji je tradicionalno nošen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pokazuje ispravnu upotrebu moći i ističe intergitet. Pomaže pri ostvarivanju ciljeva, prepoznajući unutarnje potencijale i potičući jasnoću namjere. Kad se stavi na pupčanu čakru, tigrovo oko je odlično za ljude koji su u raskoraku i nisu posvećeni. Prizemljuje i olakšava manifestaciju volje. Tigrovo oko usidrava promjenu u fizičko tijelo. Ovaj kamen je korisan za prepoznavanje kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Pravi razliku između željnog razmišljanja o nečemu što hoćete i onoga što vam je stvarno potrebno. Mentalno, tigrovo oko integrira hemisfere mozga i pojačava praktično opažanje. Pomaže kod sakupljanja raštrkanih informacija da bi se pretvorile u kompaktnu cjelinu. Korisan je za razrješavanje dilema i unutarnjih konflikata, posebno onih izazvanih ponosom i tvrdoglavošću. Tigrovo oko je naročito korisno za liječenje mentalnih nezdravosti i poremećaja ličnosti. Psihološki, tigrovo oko liječi probleme samopotcjenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Pomaže kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinca, kao i mana koje treba prevazići. Emotivno, tigrovo oko uravnotežuje jin i jang magiju i puni emotivno tijelo energijom. Ublažava depresiju i podiže raspoloženja.

LIJEČENJE - Tigrovo oko liječi oko i popravlja noćni vid, reproduktivne organe i proširuje suženja. Korisan je kod zarastanja slomljenih kostiju.

POLOŽAJ - Nositi na desnoj ruci ili kao privjesak tijekom kratkih vremenskih perioda. Položaj na tijelu kako god odgovara za liječenje. Staviti na pupčanu čakru radi spiritualnog uzemljenja.

ODREĐENE BOJE - Pored općih svojstava, slijedeće boje imaju dodatna svojstva:
Plavo tigrovo oko je umirujući kamen koji otpušta stres. Pomaže pretjerano anksioznima, eksplozivnima i fobičnima. U liječenju, plavo tigrovo oko usporava metabolizam, smiruje previše aktivan seksualni nagon i razgraduje seksualne frustracije.
Zlatno tigrovo oko potiče obraćanje pažnje na detalje i upozorava na popustljivost. Podržava djelovanje iz razuma, radije nego iz emocije. Zlatno tigrovo oko je odličan pratilac na testovima i važnim sastancima.
Crveno tigrovo oko je kamen koji stimulira, doprinosi prevazilaženju letargije i pruža motivaciju. U liječenju ubrzava spor metabolizam i potiče pasivan seksualni nagon.

ODREĐENI OBLICI - Pored općih svojstava, određeni oblici tigrovog oka imaju dodatna svojstva:
Sokolovo Oko - Oblik tigrovog oka "nalik sokolu'', na pruge, je odličan kamen za iscjeljivanje zemljine energije i za uzemljivanje energije. Stimulira i osnažuje fizičko tijelo lebdeći iznad svijeta, sokolovo oko potpomaže vid i uvide, potiče natčulne sposobnosti poput vidovitosti. Sokolovo oko pročišćava i puni energijom zemaljsku čakru. Kad se stavi u kut bogatstva u prostoriji, sokolovo oko privlači izobilje. Sokolovo oko je naročito dobro za razgraničavanje ograničavajućih i negativnih modela razmišljanja i ukorjenjenog ponašanja. Stavlja slvari u perspektivu, ublažava pesimizam i želju da krivite druge za probleme koje sami stvarate. Ovaj kamen će takoder izvući na površinu potisnute emocije i bolesti iz prethodnih i sadašnjeg života. Kad se stavi na treće oko, sokolovo oko pomaže kod putovanja unazad, do izvora emotivne blokade. Sokolovo oko potiče vaskularni sustav, probavu i noge.

 

Izvor teksta: Judy Hall "Enciklopedija Kristala"

  • IgnisWebDizajn2
  • mjesto za Vaš oglas