Safir

safir IZGLED - Bistar, prozračan kad je ispoliran, često mali ili veći mutan komad.

BOJA - Plavi, žuti, zeleni, crni, purpurni

UČESTALOST - Neke boje safira su rijetke, ali je većina lako dostupna u obliku neobrađenog kamena

IZVOR - Mijanmar, Češka, Brazil, Kenija, Indija, Australija, Šri Lanka

OSOBINE - Safir je poznat kao kamen mudrosti i svaka boja ima svoju određenu mudrost. Usmjerava i umiruje um, otpušta neželjene misli i mentalnu napetost. Donoseći mir i staloženost uma, safir usklađuje fizičku, mentalnu i duhovnu ravan i uspostavlja ravnotežu unutar tijela. Ovaj kamen otpušta depresiju, duhovnu konfuziju i stimulira koncentraciju. Donosi napredak i privlači darove svih vrsta. Položen na grlo, safir otpušta frustraciju i olakšava izražavanje svojeg mišljenja.

LIJEČENJE - Safir umiruje previše aktivne sustave u tijelu i regulira rad žlijezda. Liječi bolesti krvi i smanjuje obilno krvarenje, jača vene i poboljšava njihovu elastičnost.

POLOŽAJ - U dodiru s tijelom. Nositi na prstu ili gdje god odgovara.

ODREĐENE BOJE - Pored općih svojstava, slijedeće boje imaju dodatna svojstva:
Crni safir štiti i usmjerava. Ulijeva povjerenje u osobnu intuiciju nosioca. Ovaj kamen povećava izglede: za zaposlenje i pomaže da se posao zadrži.
Plavi safir traga za duhovnom istinom i tradicionalno se povezuje s ljubavlju i čistoćom. Ekstremno je djelotvoran za iscjeljivanje zemlje i čakri. Ovaj mirni kamen vam pomaže da ostanete na duhovnom putu, a koristi se i u šamanskim ceremonijama da transformira negativne energije. Otvara i liječi grlenu čakru i olakšava izražavanje vlastitih stavova i osobne istine.
Zeleni safir poboljšava vid, unutarnji i vanjski, pomaže sjećanju na snove. Stimulira srčanu čakru, donosi odanost, vjernost i čestitost, pojačava suosećanje i razumijevanje drugih, ističe povjerenje i poštovanje prema drugima.
Ružičasti safir djeluje kao magnet koji u vaš život uvlači sve što vam je potrebno da biste napredovali. To je kamen koji djeluje brzo i koji vas uči kako da ovladate emocijama, čisteći emotivne blokade i integrirajući transformirane energije.
Purpurni safir budi. Korisan je za meditaciju, zato što stimulira porast kundalini energije i krunsku čakru i otvara duhovnost. Ovaj kamen aktivira pinealnu žlijezdu i njenu vezu s natčulnim sposobnostima. Na emotivno nestabilne djeluje izuzetno umirujuće.
Kraljevski safir eliminira negativne energije iz čakri i stimulira treće oko da bi se pristupilo informacijama potrebnim za razvoj. Ovaj kamen podučava odgovornosti za vlastite misli i osjećaje. Djeluje na poremećaje mozga, uključujući disleksiju.
Zvjezdasti safir u svojim dubinama ima petokraku formaciju u obliku zvijezde. Ovaj rijedak kamen vas vuče u svoje dubine i otvara intuiciju. Usredotočuje vaše misli i pomaže da naslutite namjere drugih ljudi. Vjeruje se da kontaktira sa vanzemaljskim bićima.
Bijeli safir ima izvanredno čistu energiju. Otvara krunsku čakru, duhovnu svjesnost uznosi u vrlo velike visine, otvara kozmičku svijest. Ovaj kamen pruža izuzetnu zaštitu i uklanja prepreke s duhovnog puta. Pomaže vam i pri pristupanju vašim potencijalima i životnoj svrsi.
Žuti safir privlači bogatstvo u kuću i može se držati u kasici za povećanje napretka i zarade. Ako se nosi, trebalo bi da dodiruje tijelo. Žuti safir stimulira intelekt i poboljšava fokus. U obliku eliksira uklanja toksine iz tijela.

 

Izvor teksta: Judy Hall "Enciklopedija Kristala"

  • IgnisWebDizajn1
  • mjesto za Vaš oglas